Обичам да гледам сериали

Обичам да гледам сериали

Sharing is caring!

Кой не си спомня детството си, прекарано при баба и дядо, където всяка вечер от 5 до 6 излъчваха “Дързост и красота”? А “Касандра”, “Есмералда” и “Черната перла” . Тогава тези сериали имаха идея, макар и предназначена за все още неостарялата романтика, която живее и в сърцата на най-възрастните жени.

В днешно време излизат сериал след сериал и за всеки си има публика, макар че някои от тях чупят рекорди по гледаемост заради иновативни идеи и прекрасна реализация. Аз лично гледам само препоръчани филми и то от хора, които съм убедена, че не гледат само за да убият времето, а именно заради новото, което могат да научат, различния ъгъл на представяне на даден проблем.

Сериалите разделям на кратки и забавни или тези със серии по 20-25 минути, които са разтоварващи; сериозни и уникални, каквито няма как да бъдат повторени във времето – с продължителност 45-60 минути, и криминални, които са една голяма част от общия брой сериали, макар че честно казано последните вече ми се струват доста изтъркани и безидейни.

От комедийните кратки сериали най-силно впечатление разбира се ми е прамил сериалът “Friends”, който е класика в жанра и е дал много на други подобни на него по отношение на ситуации, случки. Вторият толкова добър сериал със забавна нотка е “Two and a half man” с Чарли Шийн. Наскоро го открих, но твърдо заема достойна позиция до Приятели. Третият сериал, който силно ви препоръчвам, ако искате да прекарате малко време, превивайки се от смях, е “The big bang theory”, в който се разказва за четирима физици и тяхната руса съседка. Сериалът е пълен с уникален научен хумор и отразява много добре контрастта между скучноватия живот на учените и забавния живот на простосмъртните.

Историческите сериали са друг мой любим жанр. Като започнем с “Rome”, където се разказва достоверно историята на Римската империя, минем през “Band of Brothers” – кратък сериал от един сезон, в който е описан десантът при Нормандия, и завършим с изключително интересната история по книгата на Джордж Мартин – Игра на тронове, който сериал нашумя последните две години и пресъздава една много добре написана фентъзи история.

За уникални сериали с прекрасни идеи мога да спомена “Lost”, “Dexter” и “Twin Peaks”, понеже само тях съм гледала и по тях мога да съдя. “Изгубени” е сериал, който крие в себе си тайните на един остров, на който попадат хора от разбил се самолет, но нищо не се е случило така, както изглежда на пръв поглед и тайните излизат на повърхността една след друга. Определено си заслужава отделеното време. “Декстър” също е направен по книга, но само първите 3 или 4 сезона, след това, поради големия зрителски интерес направиха още два сезона, но мисля, че изгубиха публиката си. “Туийн Пийкс” е класика в областта на мистериозните сериали, където совите не са това, което са. Ако не сте го гледали още, направете го задължително.

Обобщението ми ще бъде кратко. На фона на всички сериали, които излизат, се опитайте да потърсите такъв, който не само да предизвика интереса ви, но и сам по себе си да не преповтаря стара идея, а да притежава уникален за себе си чар, който да ви вкопчи в лапите на дивана пред телевизора или компютъра. Наслаждавайте се подобаващо на чудото, наречено сериен филм и внимавайте да не се пристрастите и да изгубите представа за времето, понеже има и други важни неща.