Пет неща, които никога да не правиш

Пет неща, които никога да не правиш

Sharing is caring!

Youtube ми препоръчва различни видеа. Попаднах на това, беше кратко и ясно. Пет неща, които никога да не правиш, споделени от бивш военен. Стори ми се приятен за слушане, с чувство за хумор. Във видеото може да изслушате всичко. Аз ще го обобщя накратко.
1. Никога не си мисли, че знаеш всичко – не се прави на всезнаещ (нещо типично за Стрелците, нали!? 😀 ). Интерпретирам това като да бъдеш слушател, да не спориш излишно, да не се изтъкваш нахално.
2. Никога не оставай невъоражен – в по-асоциативен смисъл разбрано – да бъдеш винаги подготвен за ситуациите, в които доброволно навлизаш.
3. Не се оставяй да те водят за носа – защитавай територията си, личността си, не позволявай да те манипулират. Предполага се, че ако си добре “подготвен”, както беше описано в предната точка, ще можеш да различиш измамници, манипулатори. Не бъди наивен.
4. Никога не спирай да се развиваш – в днешния забързан свят добрата подготовка е жизненоважна за оцеляването. И това никак не трябва да звучи като възвишена шега, а като мотивиращ израз. Светът около теб се променя, с него се променяш и ти. Макар в същността си да си воден от определени принципи, нуждата от нови знания и умения е ежедневна и те съпътства до края на земния ти път.
5. Никога не се отказвай – когато се заловиш с нещо, довърши го. Дай най-доброто от себе си, не се оплаквай. Заел си се – довърши започнатото.

Наскоро почнах да чета една малка книжка на философа Марк Аврелии. Произведението е “Към себе си”. Понеже вярвам, че нищо не се случва случайно, в последните три дни, откакто съм я започнала, все ми попадат статии, видеа (като това, за което говоря), случки, които пряко са свързани с описаното в книгата на Аврелий. Една неделима нишка обединява историята на живота ни със заобикалящото ни. Не я изпускайте.