1922 - поредният филм по Стивън Кинг за тази година

1922 – поредният филм по Стивън Кинг за тази година

Sharing is caring!

След като излязоха редица филми по адаптация на големия Кинг – като Gerald’s Game, The Dark Tower, Big Driver и лидерът It – 1922 няма да остави силно или дълбоко впечатление. Той по-скоро ще проследи поредицата от събития, които следват след извършването на престъпление.
Главният герой – Уилфред, живее спокоен живот в малка къща насред нищото, със десетки декари царевица, голяма част от които жена му е наследила от баща си. Уилфред искрено се наслаждава на фермерския живот, на реколтата, на постиженията. Но това не устройва жена му Арлет. След като им се ражда син и поотраства, Арлет започва да крои планове да замине в града, където да развива таланта си да крои красиви дрехи. Уилфред се чувства застрашен – всички усилия, които е полагал години наред, за да извлече най-доброто от земята, ще заминат на вятъра, когато жена му продаде нивите им.
Заедно със сина си той измисля коварен план да се отърве от жена си и това да изглежда като бягството й от дома. Всичко върви по план. Мисията е изпълнена. Но на мястото на гнева се появява вината за извършеното престъпление. Тя бавно се просмуква, последвана от страх, халюцинации. Синът на Уилфред следва своя път, намира си приятелка, която толкова млада забременява от него. Но и двамата млади се противопоставят на родителите си тази връзка да приключи и заедно избягват надалеч. Техният път също не е цветущ. Започват поредица от престъпления, за които Уилфред успява да прочете само във вестниците. Синът му също се проваля в опитите си да продължи да живее нормално след смъртта на майка си. Престъплението, в което е участвал и това, че е успял да се измъкне невредим и че дори никой не подозира какво е извършил, като че ли го мотивира да продължава по същия начин да ходи по ръба, вярвайки че никога няма да бъде заловен. Но и неговата зла участ го застига.
Повече ще видите във филма.