432 херца - честотата на Земята

432 херца – честотата на Земята

Sharing is caring!

Каква е тайната, която се крие зад тези числа?
Защо когато слушаме подобна музика, се чувстваме спокойни?
Музиката може да ни влияе по много начини. Определени мелодии могат да ни натъжат, докато други са подходящи, докато правим сутрешната си гимнастика.
Хората често си правят подбор на музика за моментите, когато са отчаяни или за моментите, когато са щастливи.
Музиката влияе на кръвното налягане, ускорява или намалява сърдечния ритъм, тушира безпокойството и дори е възможно да е от полза за по-добро храносмилане, наред с куп други полезни свойства.
Това, което повечето хора не знаят е как музиката успява да ни повлиея? Кои са съставните й части? Как отделните звуци се превръщат в мелодия?

За да разберем подробности за музиката в честота 432 херца, първо трябва да се запознаем с Резонанса на Шуман. Немският физик Уинфред Шуман документира определена музикална честота през 1952 година. Той стига до извода, че електромагнитните честоти, които се намират между повърхността на земята и вътрешната част на йоносферата могат да се активират при наличието на светкавици.
Шуман стига до извода, че честотата на тези електромагнитни вълни е много ниска, някъде между 7.86 и 8 херца. Тази честота в самата си същност е честотата, с която пулсира Земята.
Тази честота, която стои в края на скалата на ТЕТА вълните и в началото на скалата на АЛФА вълните, спомага да се чувстваме отпочинали, но с отворено съзнание за интуитивно възприемане.  
Съсредоточеното слушане на музика с честота 432 херца, ще синхронизира мозъка до това състояние и ще предизвика споменатия ефект на едновременно отпускане и отворено съзнание.
Да помисли за всички вълни, които минават за обработка през мозъка ни всеки ден – от мобилните телефони, Wi-Fi, радиото. Всички те са с различни честоти и мозъкът непрекъснато превключва от една честота на друга. Ето защо вълните от различните устройства са причина и за някои видове ракови образувания, за депресия и безсъние.
Затова и звучи разумно да слушаме повече пулсът на планетата – за да се чувстваме по-балансирани, съсредоточени, съзнателни и спокойни.

Известни композитори от миналото като Верди и Моцарт, са съставяли музиката си на тази честота заради оздравителната й енергия и заради положителните реакции на публиката, която се чувствала по-добре след подобни изпълнения.
Верди пише на Конгреса на италианските музиканти всичката музика да бъде преобразувана до 432 херца. Редица учени след него лобират за същото.
Но това не било достатъчно. Днес музиката на тази честота не е приета като стандарт. Причината е че Американската федерация на музикантите приема за стандарт музика на честота 440 херца през 1917 г.
След това САЩ представя становището си пред целия свят. Лондон последва тази тенденция. През 1953 г. честотата 440 херца е приета за световен стандарт.
Композитори и учени смятат, че музиката с подобна честота е нехармонична, защото й липсва връзка с вселенските честоти.

Историческите корени на честотата 432 херца се откриват още в Древен Египет, както и в Гърция, където музикалните инструменти на Орфей са настроени по този начин.
Дори тибетските монаси използват тази честота. Тя е свързана пряко с природата и спомага за медитативни практики.
Съществуват и редица конспиративни теории по темата. Хората започват да се съмняват именно защото още в Древността тази честота се е използвала и изведнъж САЩ и Великобритания налагат друг стандарт, противоречащ на положителното влияние на тази честота.
Конспиративните теории твърдят, че 440 херца се използват за контролиране на масите, като ги правят по-летаргичнии, разсеяни, депресирани и лесни за манипулация.
Друга теория счита, че нацистите са се опитали да избегнат по всякакъв начин музиката под 432 херца, за да могат да държат под контрол хората.
Йозеф Гьобелс,министър на пропагандата и просвещението на Третия райх, използва масово музика с 440 херца, за да всява страх и враждебност сред хората.Тези, които слушат, се оказват пленници на собственото си съзнание.
Тези теории нямат стабилни доказателства, макар да звучат логично.

Когато за пръв път слушаме музика с честота 432 херца, не винаги се забелязва положителния ефект. Но с времето се усеща разликата, защото мозъкът се свързва с честотата на Земята, свиква с ритъма и дори предпочита тази музика.

Музиката с честота 440 херца е нетипична за земните същества. Слушането на музика, която не съвпада с честотата на земята, кара хората да се чувстват небалансирани, нервни, неспокойни.
Ето защо е възможно определени стилове музика да причиняват поведенчески проблеми и негативни емоции.
Разбира се, човек не осъзнава, че причината за безпокойството му може да е музиката и честотата й. Едва ли някой се спира и си казва: “Чувствам се разстроен днес, сигурно е от музиката с 440 херца честота.” Може да потърсим причината в музиката, когато дни наред под влиянието й се чувстваме неспокойни.

Хората са част от природата, която ни заобикаля, наред с животните и растенията, затова е напълно нормално слушането на честотите, които излъчва самата наша родна Земя да ни кара да сме в мир със себе си.
Музиката има и терапевтични свойства – тя помага за възстановяването на паметта при болни от Алцхаймер, подобрява мускулните движения при обездвижени пациенти след сърдечен удар, помага на много хора, страдащи от различни безпокойства, депресия.
Слушането на музика с честота 432 херца не само ще ни успокои, но редовното слушане ще намали стреса и ще разбуди естествените оздравителни способности на организма и дълбоката връзка между всички съзнателни същества на Земята.
Време е да се настроим на честотата на Земята.