6 Below: Miracle on the mountain - никога не се предавай

6 Below: Miracle on the mountain – никога не се предавай

Sharing is caring!

Отново филм по истински случай и свързан с любимата ми тема – оцеляване в екстремни условия. В главната роля е Джош Хартнет.
Историята разказва за бившият спортист Ерик Лемарк, който се бори със зависимостта си към наркотиците. В един бурен снежен ден, в плен на новата си страст – сноуборда – Ерик решава да се отклони от основната писта за спускане, без да осъзнава огромната грешка, която извършва. Оказва се изгубен в планината. Ужасен вятър, температури много под нулата, вълчи вой през нощта, слънце, което не успява да го стопли през деня и най-лошото – липсата на храна и ранените му крака съпътстват дългия път към оцеляването му. Започва да получава видения и разчита единствено на радиостанцията си като очаква да бъде спасен. Филмът много напомня на 127 hours, който също беше по истински случай. Това, по което си приличат и двата филма са спомените, които героите превъртат в главата си, за да достигнат до онзи безстрашен момент,  в който решават, че трябва да продължат напред въпреки отчаянието, умората и липсата на надежда.

Истинската история на Ерик Лемарк е вдъхновяваща. След премеждието си в планината и двата му крака са ампутирани и макар че лекарите твърдят, че повече няма да може да кара сноуборд, той успява.