Loving Pablo - кралят на кокаина

Loving Pablo – кралят на кокаина

Sharing is caring!

Хавиер Бардем, в ролята на Пабло Ескобар, отново прави смазващо добра роля в компанията на Пенелопе Круз.

За Пабло Ескобар съм чувала малко, основно знам, че се е занимавал с разпространението на наркотици.
Филмът разкрива героя в една по-различна светлина – отвъд баналното представяне на разпределението на сделките.
Пабло е представен като човек, който помага на бедните, но в същото време пази позициите си сред високите етажи на властта. Самият той израснал в немотия раздава доста от парите си на тези, чийто живот му е бил познат – този на лишенията. Инвестира в жилищни проекти и насред бунища изгражда сгради.
Макар да се изкушава от удоволствията на живота – жени, удобства и власт – Ескобар остава верен на семейството си докрай. Твърди, че съпругата му е била с него още от самото начало, когато е нямал пукната стотинка в джоба. Семейството му е и причина да бъде заловен.
Паралелно с различните образи на наркобарона е представена и връзката му с очарователната телевизионна водеща Виржиния. Използвайки популярността й, той я моли да напише биографията му и да я покаже на света. Нейната история, разказана паралелно с неговата, е история на гордост, съпътствана от страх за живота и сигурността й. Защото когато вървиш по тънкото въже на известността, несъмнено има опасност да загубиш равновесие.
Във филма присъстваха и доста брутални сцени на насилие, навярно типични за 80-те години.
Историята е увлекателна и разказана малко в комедиен стил. Макар лошото влияние на наркотиците да има своите отрицателни последствия, историята на един наркобарон винаги може да бъде представена като история за властта, която не е задължително да покварява всичко около себе си.