Madame - приказка за съвременната Пепеляшка

Madame – приказка за съвременната Пепеляшка

Sharing is caring!

Филмът разказва за богато семейство, което живее в разкошна къща в Париж. Със силен привкус на комедия, той носи със себе си и достатъчно поводи за размисъл.
Семейството на Ан и Боб организира пищна вечеря с 12 гости, но неочаквано се появява синът на Боб. Това означава, че на масата ще седнат 13 души, което проковира съпругата да покани една от своите прислужници, за да не бъде фатална вечерта.
В крайна сметка обаче присъствието на испанската емигрантка, която работи за семейството, се оказва далеч по-фатално за вечерята и за сърцето на среден на възраст изтънчен мъж.
Мария е името на прислужницата, която тайно започва да излиза на срещи с влюбения в нея “принц”. Той дори не предполага за истината. Сърцето не може да бъде подчинено на светските закони. Или поне не и сърцето на съвременната Пепеляшка.
Когато научава истината, богатият мъж се оттегля, забравил за дивото влюбване.
Мария обаче вече не е същата. Веднъж вкусила усещането да се подчиниш на чувствата си въпреки всичко, тя е по-склонна да поеме риска да вземе в ръце живота си. Ролята й на прислужницата в сянка бива изместена от истинската й роля – на жена, която е уверена в себе си.
Във филма има много комедийни моменти, а актрисата, която играе Мария – Роси де Палма – внася испанския си чар във всяка ситуация. Тя е срамежлива, но страстна, освободена, но под тежестта на задължениятта си. Свободата на духа никой не може да й отнеме. Правото да избира кого да обича и колко да му се отдаде също си е изцяло нейно. Осъзнала това, Мария обръща гръб на къщата, в която е била просто Пепеляшка, и потегля с гордо вдигната глава по пътя, по който може да бъде единствено господарка на собствения си живот.