The Visit - всяващите ужас баба и дядо

The Visit – всяващите ужас баба и дядо

Sharing is caring!

Отдавна не бях гледала филм на ужасите. Сигурно няколко години. Този ми се стори с интересен сюжет и наистина си имаше плашещите елементи, макар и повтаряни в редица други филми на ужасите. Като например снимането с камера какво се случва наоколо, скритите камери през нощта, странното поведение на хората през нощта.
Две деца на разведени родители, които живеят с майка си, изявяват желание да прекарат време с баба си и дядо си в отдалечена ферма, докато майка им си почине и се отдаде на новата си връзка. Момчето и момичето нямат нищо против майка им да бъде щастлива.
Отивайки при баба си и дядо си те документират ежедневието си там. Макар и само за седмица, престоят им се превръща в ад, когато забелязват странното поведение и на двамата възрастни хора. Нещата ескалират, когато научават все повече истината. Съмненията, че баба им и дядо им всъщност имат сериозен проблем се оказват истина. А какво се случва, когато научават, че всъщност тези хора са напълно непознати, а истинските им роднини се намират в мазето? Гледайте и ще разберете.
Сценаристите не са пропуснали да драматизират цялата история с миналото на майката, която е напуснала млада семейната къща и така и не се е свързала с родителите си години наред. Майката преживява един вид душевен катарзис в края на филма. За сметка на ужаса, който преживяват нейните деца.