Tulip Fever - ако все още вярвате в приказки

Tulip Fever – ако все още вярвате в приказки

Sharing is caring!

Филмът започва като приказка и през цялото време се усеща магията му. Историята е за две момичета от дом, на които съдбата се усмихва, когато едната бива избрана да продължи поколението на богат мъж от града. Другото момиче заминава с нея, за да работи за новото семейство като прислужница. Действието се развива в Амстердам през 17 век – време, в което се събужда треската за лалета. Някой донася това красиво цвете в страната и всички полудяват по нежните му цветове. Редят се залагания за луковици, някои печелят състояния, други губят такива.
Вече богатото момиче и съпругът й решават да си наемат художник, който да нарисува техен общ портрет, който да краси стената им и да остане в историята. Но какво се случва, когато се появява млад и красив мъж, художникът, който превъзхожда по възраст и жизненост вече старият богаташ. Случайно разменени погледи, едно лале, което може да се сравни с красотата на младата девойка, един влюбен човек, който не може да мигне, защото щом затвори очи, вижда прекрасното лице на възлюбената си. Тази история ни разказва този филм, който е адаптиран по книга със същото заглавие.
А какво става с младата прислужница, която също има до себе си красив любовник?
И ще се объркат ли много нещата, когато едното от двете момичета забременее в неподходящия момент?
Филмът ще ви въвлече в увлекателната история, забавните случки, смешните грешки и трагичните моменти, които толкова очарователно се преплитат в една приказна екранизация.